Bezár
HÍREK
Újdonságok, érdekességek
SZÜLETÉSNAP - DERALAND 20(21)

Egy vállalkozás története


 
 
 


NEM A VÉLETLEN MŰVE, hanem tudatos készülés előzte meg a cég-alapítást 2001 szeptemberében. Most 20 év távlatából elmondhatom, hogy nem volt rossz döntés.

A gödöllői egyetemi évek után, mint területi képviselő dolgoztam a nagy múltú CASE IH termékek akkori importőrénél a Berger Kft.-nél, majd a termékcsoport vándorlásával ugyan ezt folytattam a Vektor Rt.-nél.

Sokat tanultam, tapasztaltam mindkét vállalatnál, mire 2001 őszére meg-érett bennem a magánvállalkozás alapításának gondolata.

Vállalkozásunk szlogenje a „Minden, ami a traktor körül számít” már az 1997-es hannoveri Agritechnica kiállításon körvonalazódott bennem, ami-kor a CASE IH standján, mint a magyarországi importőr képviselője vettem részt, hogy fogadjam a Magyarországról érkező látogatókat, gazdákat és segítsem őket az újdonságok megismerésében. Persze nem minden percben érkeztek érdeklődők itthonról, így volt időm kicsit körülnézni és közvetlenül a CASE IH standja mellett volt a mellső függesztés és TLT rendszereket gyártó ZUIDBERG cég kiállítási területe, amely felkeltette az érdeklődésemet. Már akkor láttam, hogy a mezőgazdasági gépészet ezen traktorkiegészítő berendezései a magyar piacon és a magyar gazdálkodók körében még szinte ismeretlenek. Az idén 20 éves vállalkozásunk a ZUIDBERG termékeivel indult el, és ez a termékkör napjainkban is jelentős részét teszi ki forgalmunknak.

A holland gyártóval való kapcsolatfelvétel bebizonyította, hogy a holland nemzet igazi kereskedő, amit a történelmük is bizonyít. Az első kapcsolat-felvételre azonnal pozitívan reagáltak és meghívtak egy személyes találkozóra a gyárba. Már ott láttam, hogy a világ egyik vezető gépgyártójával dolgozhatok együtt, amely nagy megtiszteltetés volt már akkor is számomra. A találkozó után nem sokkal részt is vettünk 2001 őszén a Bábolnai Gazdanapokon, ahol 12 négyzetméteres standunkon első gyermekünkkel várandós feleségemmel vártuk a kiállításra látogatókat. A fogad-tatás olyan volt, mint amire számítottam. Sokan megálltak a gépek előtt és rá volt írva az arcukra, hogy „na ez meg micsoda”, viszont volt olyan is, aki egyből felvillanyozva közelített a kiállított berendezéseinkhez. Jellemzően ezek az új technológiákra nyitott gazdálkodók voltak, amit az is mutat, hogy az első megrendelésünk is egy ilyen gazdaságtól érkezett. Sosem felejtem el az első két gépszerelésünket 2002 márciusában egy JD 6820 és egy New Holland TM 165-ös gépre, amely lehet, hogy még mindig dolgozik a dél somogyi régióban. Gépkapcsolatról fotót a cikkhez mellékelve talál.

Napjainkban is ez a két márka ( JD és CNH) teszi ki a forgalmunk túlnyomó részét. Az első teljes üzleti évben 2002-ben 27 függesztést értékesítettünk. Innen a növekedés megállíthatatlan volt. Amíg az első 11 évben egyedül láttam el a céggel kapcsolatos feladatokat, úgy ma már hét kollégám segíti munkánkat és 2017-ben saját telephelyre költöztünk. További 2 fotó telephelyről cikkhez mellékelve.

A függesztés rendszerek mellé aztán évről évre kerültek fel a termékpalettánkra - a szlogenünket szem előtt tartva - olyan traktor kiegészítő be-rendezések, amelyek használatával a gazdák időt, üzemanyagot azaz költséget tudnak megtakarítani. A ZUIDBERG mellső függesztések mellet így lettünk az alábbi márkák kizárólagos importőrei Magyarországon:

• Alö Quicke traktoros homlokrakodók és munkaeszközök

• Alö Quicke teleszkópos és önjáró rakodók munkaeszközei

• Cleanfix tisztító ventilátorok

• PTG Gumiabroncs nyomásszabályozó rendszerek

• Scharmüller vonóbekötés rendszerek

• BEMA Seprőgépek és tolólapok

• Trejon hómarók.

Kérem tekintse meg teljesség igénye nélkül hírhez csatolt, forgalmazott termékeinkről összefoglaló animációs filmünket!

Az értékesítés terén a kezdetektől a viszonteladói rendszer kiépítésén fáradoztunk, így mára szinte teljes mértékben csak a viszonteladóinkon keresztül értékesítjük berendezéseinket. Szinte minden traktorkereskedő céggel kapcsolatban állunk, így javasoljuk a gazdálkodóknak, hogy a traktoruk kereskedőjén keresztül szerezzék be az általunk forgalmazott termékeket.

Ennek most különös jelentősége van, mivel a 2021-es jubileumi évben március 1.-től egy un. „Jubileumi gépvásárlási akciót” hirdettünk, amely a gépek árából 200.-€ értékenként 20.-€ kedvezményt biztosít a vásárlók számára. Ennek természetesen feltétele a viszonteladón keresztül történő megrendelés.

Ez az akciónk még 2021.10.06-ig tart, azaz az addig megrendelt berendezésekre tudjuk érvényesíteni a kedvezményt.

Az akció további részleteit tekintse meg weboldalunk "Akciók" főmenüjébe belépve.

Látva azt, hogy az általunk forgalmazott berendezések használata milyen előnyökkel jár mind ökológiai, mind ökonómiai szempontból, arra ösztönzök minden gazdálkodót, hogy gondolja át hogyan tudnák nagy értékű erőgépeiket minél jobban kihasználni, ill. hatékonyabban üzemeltetni.

Ebben szívesen nyújtunk segítséget, és az október 6-ig hátra lévő idő-szakban még a kedvezményes vásárlás lehetőségét is biztosítani tudjunk viszonteladóinkkal karöltve.

Termékfelelős kollégáink várják megkeresésüket!

Üdvözlettel :

Dér Attila

Ügyvezető

Deraland Kft.

Hírhez tartozó videó anyag megtekintése »