Bezár
HÍREK
Újdonságok, érdekességek
FRISS - Mit tud a CLEANFIX ventilátor?

PROFI Magazin-Két traktor gyakorlati teszt az átalakítás előtt és után


 
 
 


A Cleanfix megfordítható tisztító ventilátor utólag is könnyen felszerelhető. A Fendt 936 és a New Holland T7.270 traktoroknál került elvégzésre a teszt a DLG tesztközpontjában.

Ellenőrizésre került, hogy a ventilátor csere hogyan befolyásolja a teljesítményt és a fogyasztást.

Karl Hägele több mint 20 éve fejleszti Cleanfix megfordítható lapátú ventilátorait. Kezdetben a találékony mérnök azt

akarta, hogy hatékonyan le tudja fújatni az egyre nagyobb és gyakran többrétegű hűtőfelületeket. Hägele szerint nem elég hatékony csak a ventilátor forgásirányát megváltoztatni. Ez olyan, mint "felfelé fordított kanállal levest enni".A Hägele ezért kifejlesztett egy megfordítható lapátozású ventilátort, amelynél az agyban a lapátok az alap helyzetükből, a középvonaluk mentén át tudnak fordulni és így a lefúvó állásban keresztirányban vannak átfordítva.

A szívásra optimalizált szárnyprofil fúváshoz is használható s így a ventilátor teljes teljesítménye rendelkezésre áll a hűtő tisztításához is.

De ez még nem minden!! Hägele felismerte annak lehetőségét is, hogy a ventilátor teljesítményét a lapátszög termosztátos beállításával lehet szabályozni. A gyártó szerint - a csúszásmentes - közvetlen

hajtást a szabályozható lapátszöggel kombinálva hatékonyabbnak kell lennie, mint a viszkózus tengelykapcsolókon vagy hidraulikus ventilátorhajtásokon keresztül

történő ventilátor fordulatszám szabályozásnak.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, a gyakorlati mérésekkel kapcsolatos további információkért kérem keresse fel odalunkon a TERMÉKEK - Tisztító ventillátorok - CLEANFIX SC és VP termékeinknél a feltötlött pdf-et!

Hírhez tartozó videó anyag megtekintése »